Samsung Galaxy S9 Goed Verkocht In April

samsung-galaxy-s9-plus-camerasUit cijfers van Counterpoint blijkt dat de Galaxy S9 een succesvolle maand achter de rug heeft. Vlak na de lancering in maart vielen de verkoopcijfers van de Galaxy S9 (+) nog wat tegen, maar in april gaat het alweer een stuk beter.

Niet geheel onverwachts was de Galaxy S9 na de lancering niet zo populair als de Galaxy S8. De nieuwe vlaggenschip is qua design namelijk vrijwel gelijk aan die van de Galaxy S8. Ook werden er geen opmerkelijke nieuwe functies toegevoegd. In maart verkochten de vlaggenschip-toestellen van Samsung dan ook lang niet zo goed als bijvoorbeeld de nieuwe iPhones van Apple of zelfde de Xiaomi Redmi 5A. In april heeft Samsung echter weer de toppositie ingenomen.

In de onderstaande grafieken zien we dat de Galaxy S9 en Galaxy S9+ in maart op de vijfde en zesde plek stonden qua verkoopaantallen, met de iPhone X en iPhone 8 Plus ruim op de eerste plek. In april zien we dat beide Samsung-toestellen de eerste en tweede plek hebben ingenomen. Op de derde, vierde en vijfde plek staan de drie nieuwste iPhones van Apple. Ook zien we op de tiende plek de Galaxy S8. Waarschijnlijk gaat dit toestel nu vaker over de toonbank doordat de smartphone een stuk aantrekkelijker geprijsd is.

verkoopcijfers-galaxy-s9-maart

verkoopcijfers-galaxy-s9-april

Mogelijk zullen de verkoopcijfers in mei nog hoger uitvallen, aangezien zowel de Galaxy S9 als de Galaxy S9+ afgelopen maand wat in prijs zijn gedaald.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *