Een drone creëert de beste visuals voor particuliere en zakelijke doeleinden

kooponline-dronesDe beste visuals creëren met behulp van een drone!
Steeds vaker worden bestuurbare drones gebruikt. Zo is het gebruik van een drone voornamelijk recreatief. Zo maakt men de gaafste vakantievideo’s door het gebruik van een drone. Ook is de techniek zodanig ontwikkeld dat er drones op de markt gebracht zijn die een gebruiker kan volgen tijdens het surfen, skiën, zeilen, etc. Dit levert natuurlijk spectaculaire beelden op die gemakkelijk gedeeld kunnen worden op social media platformen. Naast het recreatieve gebruik van de drones, maken tegenwoordig meer en meer bedrijven ook gebruik van deze techniek. Dit doen zij bijvoorbeeld om nieuwe producten te presenteren. Behalve de productpresentaties, gebruiken sommige bedrijven de techniek ook voor hun dagelijkse werkvoering. Hierbij kan gedacht worden aan het veilig in kaart kunnen brengen van moeilijk te bereiken plekken. De drones worden ook met de dag gemakkelijker te besturen. Via handige applicaties kunnen de meeste smartphones omgetoverd worden tot een handheld besturingssysteem. Een belangrijke kanttekening voor het zakelijke gebruik van een drone, is dat hiervoor een vergunning verplicht is. Bedrijven kunnen deze vergunning aanvragen bij de Inspectie Leefomgeving en Transport(ILT). Voor particulier gebruik is echter geen vergunning nodig. Dit artikel zal nader informatie geven over het algemene gebruik van drones in 2018.

De mooiste social media uitingen

Al eerder werd genoemd dat de drones voornamelijk voor een recreatief doeleinde gebruikt werden. Zo is het niemand ontgaan hoe belangrijk social media voor de gemiddelde smartphone gebruiker is. Bijna iedereen deelt levenservaringen via platformen als Facebook, Instagram, Youtube of twitter. Het gebruik van een drone kan deze levenservaringen delen door de meest spectaculaire en opvallende filmpjes of foto’s te schieten. Zo delen sporters over de hele wereld prachtige beelden van hun sportervaringen, deze visuele content trekt dan ook vele kijkers. Ook delen veel drone gebruikers hun reiservaringen, er zijn dan ook een groot aantal video’s beschikbaar die mensen naar de mooiste plekken van de aarde trekken.

Toegevoegde waarde van een drone voor bedrijven

Steeds vaker zien bedrijven een toegevoegde waarde in het gebruik van een drone. De techniek kan dan ook voor diverse zakelijke doeleinden gebruikt worden, mits er een ILT-vergunning aangevraagd en verkregen is. Zo worden de drones voornamelijk gebruikt voor promoties van nieuwe producten. Een voorbeeld: wanneer autofabrikanten een nieuw model uitbrengen worden in sommige gevallen de prachtige beelden geschoten met drones. Ook worden drones ingezet op gigantische feesten en partijen door welbekende organisatoren. Zo kunnen er geweldige beelden geschoten worden en gebruikt worden voor promotie doeleinden. Ook gebruiken sommige bedrijven drones in hun dagelijkse werkzaamheden. Zo kunnen drones gemakkelijk schaderapporten geven van gigantische flatgebouwen zonder dat hier mensen gevaar lopen.

Toegankelijkheid van drones verbeterd

Op de markt komen steeds meer verschillende drones met elk hun eigen doeleinden. Doordat er diverse types uitgebracht worden, kunnen particulieren en zakelijke gebruikers de drones vergelijken en selecteren. Ook de besturing van de drones raakt met de dag toegankelijker. Zo kunnen gebruikers de drone besturen met hun smartphone doormiddel van een applicatie.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.