Sony Geeft Toe Dat LCD-schermen Op Xperia-toestellen Strepen Vertonen

Sony-Xperia-strepen-scherm-3De Japanse fabrikant Sony geeft toe dat gebruikers van verschillende Xperia-toestellen horizontale strepen aantreffen op het LCD-scherm. Volgens Sony gaat het echter niet om een defect.

Sony heeft tegenover de website Tweakers aangegeven dat de strepen op sommige Xperia-schermen het gevolg zijn van elektrostatische effecten. Het is geen functioneel defect en meestal verdwijnen de streepjespatronen als de elektrostaticiteit verdwijnt. De strepen komen onder andere voor op de XZ1 Compact en de XZ2 en XZ2 Compact. Een gebruiker van de Xperia XZ2 Compact geeft aan dat het probleem voorkomt wanneer je herhaaldelijk over het beeldscherm veegt.

De strepen zijn het meest zichtbaar wanneer je een egaal gekleurde achtergrond hebt ingesteld. Ook komt het probleem voor wanner er door foto’s gebladerd wordt, omdat je het scherm dan vaak aanraakt. Na een halve minuut tot een minuut verdwijnen de strepen weer. Sony heeft niks laten weten over een eventuele oplossing of een compensatie voor bezitters van de getroffen telefoons.

via [tweakers]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.