Android-malware verspreiders opgepakt

In Japan zijn zes mannen opgepakt voor het verspreiden van een schadelijke Android-app. Deze app doet zich voor als videoplayer maar zal als bijwerking de telefoon gijzelen waar hij op staat. De malware werd verspreid via adult sites, die door de zes mannen werden onderhouden. Wanneer het programma zichzelf had geïnstalleerd, laat het continu (om de 5 minuten) een melding zien met de boodschap dat de gebruiker ¥99.800 (ongeveer €1.000) moet betalen om van de malware af te komen.

De criminelen wisten in totaal meer dan €200.000 van 211 slachtoffers te ‘stelen’. In totaal is de applicatie ongeveer 9.252x geïnstalleerd, de overige eigenaars van geïnfecteerde telefoons leden ook schade aangezien de malware ook privé gegevens van de telefoons stal. De Japanse politie maakte bekend, dat dit de eerste keer is dat er mensen zijn opgepakt voor het verspreiden van een virus voor smartphones.

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.