ZTE Mag Weer Zaken Doen Met Amerikaanse Bedrijven

ZTEVolgens de laatste berichten mag de Chinese fabrikant ZTE weer zaken doen in en met de Verenigde Staten. Eerder kreeg ZTE een samenwerkingsverbod opgelegd gekregen, waardoor Amerikaanse bedrijven niet langer componenten aan de Chinese fabrikant mochten leveren.

In april van dit jaar kregen bedrijven in de Verenigde Staten een zevenjarig handelsverbod met ZTE opgelegd, nadat medewerkers van ZTE Amerikaanse producten aan Iran zouden hebben geleverd. Nu schrijft Bloomberg echter dat er een overeenkomst is getekend met als resultaat dat ZTE per direct weer zaken kan gaan doen met zijn afnemers en leveranciers in de Verenigde Staten.

In de overeenkomst staat wel dat het Chinese bedrijf een ‘escrow payment’ moet doen van 400 miljoen dollar (343 miljoen). Deze betaling zal worden beheerd door een derde partij die ervoor moet zorgen dat het contract wordt nageleefd. Naar schatting heeft de hele situatie ZTE zo’n 3 miljard dollar gekost vanwege de boetes en het niet kunnen produceren van producten door het export verbod van de Verenigde Staten.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.