Spotify-app Ontvangt Drie Nieuwe Functies

SpotifyDe iOS- en Android-app van Spotify ontvangen een aantal nieuwe functies. Twee van de nieuwe functies zijn direct beschikbaar, maar de derde functie is momenteel alleen voor een selecte groep gebruikers beschikbaar.

Spotify heeft onder andere een data saver-functie ontvangen die ervoor moet zorgen dat je niet zomaar over het limiet van je databundel gaat wanneer je muziek streamt via Spotify. De nieuwe functie is te vinden wanneer je op de Home-tabblad rechtsboven op het tandwieltje klikt. Wanneer je naar beneden scolt kom je data saver tegen. Activeer de functie om de muziek kwaliteit op laag te zetten. De geluidskwaliteit komt dan op 24kbit/s te liggen. De kwaliteit van de muziek zal dus flink achteruitgaan, maar als je buiten zit en simpele oordopjes gebruikt zul je hier niet al te veel van merken.

De tweede nieuwe functie is te vinden in de instellingen onder het kopje ‘Opslag’. Hier kun je voortaan handmatig opgeslagen nummers legen. Voorheen gebeurde dit eens in de zoveel tijd automatisch.

Als laatste experimenteert Spotify met een optie om audionormalisatie op nummers toe te passen. Normaal worden nummers automatisch aangepast om grote volumeverschillen te voorkomen. Hierdoor zijn de gevolgen namelijk minder groot wanneer je bij een zacht nummer de volume hoog zet, maar het volgende nummer in eens een stuk luider is. Dit is vooral onprettig wanneer je een headset draagt.

Audiofielen met high-end hardware worden echter niet blij wanneer software met de visie van de artiest sjoemelt. Daarom kan een selecte groep gebruikers nu kiezen voor zachte, gemiddelde of harde normalisatie. Ook is het mogelijk om normalisatie volledig uit te schakelen. De functie die te vinden is onder het kopje ‘Afspelen’ is nog niet voor iedereen beschikbaar.

via [want]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.