Overstappen Van Provider Met Nummerbehoud

telecomprovidersProviders maken het tegenwoordig erg aantrekkelijk om bij de aanschaf van een nieuwe smartphone bij je huidige provider te blijven. Zo kun je vaak je oude telefoon inwisselen voor een leuke korting en is het mogelijk om je huidige nummer te behouden. Toch zijn er verschillende redenen waarom het overstappen van provider beter kan zijn voor jou.

Nummerbehoud
Waar voorheen nummerbehoud alleen mogelijk was als je bij je huidige provider bleef, is dat tegenwoordig niet meer het geval. Je kunt eenvoudig overstappen op een andere provider en je huidige telefoonnummer meenemen. Wil je overstappen naar een andere provider, omdat deze provider bijvoorbeeld een grotere databundel beschikbaar heeft, dan kun je hulp vragen bij Belwinkel.nl. Belwinkel neemt alle rompslomp rond het overstappen uit handen en zorgt ervoor dat je gratis je huidige nummer kunt behouden. Ook kun je tijdens het overstappen gewoon blijven internetten en bellen.

Wil je weten of het beter is om over te stappen naar een andere provider of te verlengen bij je huidige provider, dan kun je voor advies terecht bij de klantenservice van belwinkel.nl.

Waarom overstappen
Bij het kiezen van een telecomprovider kijk je als consument naar een aantal verschillende punten, waaronder de dekking, de prijs, de betrouwbaarheid en de klantenservice. Heb je problemen met de dekking van je huidige provider, dan is het vrij logisch dat je overstapt naar een andere provider die een betere dekking heeft in jouw omgeving. Voor de extra dekking zijn veel consumenten zelfs bereid om extra te betalen. Daarom doen providers steeds meer hun best om 4G in heel Nederland aan te bieden.

De databundel is voor veel consumenten een andere reden om van provider te wisselen. Providers als T-Mobile bieden tegenwoordig onbeperkte databundels aan, waar vooral veel jongeren behoefte aan hebben. Ouderen kijken liever naar de prijs en de betrouwbaarheid van een provider, omdat ouderen niet de hele dag naar YouTube video’s zitten te kijken. Wel bellen ouderen graag even met hun kinderen of kleinkinderen of willen ze simpele SMS’jes versturen. Zoals je kunt begrijpen verschilt de reden voor het overstappen van provider enorm per leeftijdsgroep.

Een andere belangrijke keuze voor het overstappen heeft te maken met aantrekkelijke SIM Only deals of abonnementen in combinatie met een gratis telefoon. Heb je geen behoefte aan een nieuwe telefoon, dan zijn er erg voordelige SIM Only opties waar uit je kunt kiezen, maar ben jij iemand die elk jaar de nieuwste smartphone wilt aanschaffen, dan maken de verschillende providers het vaak wel erg aantrekkelijke om een abonnement in combinatie met een “gratis” smartphone aan te schaffen. Let wel op dat deze “gratis” smartphone meestal niet zo gratis is als je denkt. Het maandelijkse abonnement-bedrag bestaat voor een groot deel namelijk uit afbetalingen voor de smartphone, waardoor je over een termijn van één of twee jaar gewoon de smartphone afbetaald.

Opzegtermijn
Als laatste moet je bij het overstappen van een abonnement rekening houden met het opzegtermijn. Na het aflopen van een contract kun je een abonnement meestal maandelijks opzeggen, maar wil je eerder van je huidige abonnement af, dan betaal je vaak een “boete”. Met deze boete betaal je een deel van de overgebleven maanden af, zodat de provider in ieder geval de waarde van de “gratis” smartphone er uit kan halen.

De “boete” kan per provider echter enorm verschillen. Ook is er een groot verschil tussen het overstappen op een ander abonnement van dezelfde provider en het overstappen naar een nieuwe provider. Controleer bij de aanschaf van een nieuw abonnement daarom altijd even wat de voorwaarden zijn voor het opzeggen van een abonnement.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.