Overstappen Of Telefoonabonnement Verlengen?

telecomprovidersIedereen met een smartphone abonnement moet op een gegeven moment beslissen of ze hun huidige abonnement willen verlengen of dat het misschien verstandiger is om over te stappen naar een andere provider. Wanneer het zover is zijn er een paar punten waarop je moet letten. In dit artikel gaan we hier wat verder op in.

Abonnement verlengen
De simpelste en meest voor de hand liggende keuze wanneer je abonnement bijna verloopt is het verlengen van je huidige abonnement. Je weet namelijk precies wat je krijgt en je kunt zelf bepalen of je met één of twee jaar wilt verlengen. Verleng je gelijk met twee jaar dan ben je waarschijnlijk vrij voordelig uit. Toch is dit lang niet altijd de beste keuze.

Overstappen naar een beter abonnement
Elk jaar introduceren telecomproviders namelijk nieuwe telefoon-abonnementen. Deze abonnementen bestaan uit steeds grotere databundels en worden elk jaar goedkoper. Dit terwijl providers bestaande abonnementen niet elk jaar in prijs verlagen. Hierdoor komt het regelmatig voor dat één of twee jaar na het afsluiten van je huidige abonnement nieuwe abonnementen zijn geïntroduceerd die een stuk voordeliger zijn. Daarom is het altijd aan te raden om zowel abonnementen van je huidige provider als abonnementen van andere providers met elkaar te vergelijken wanneer je abonnement bijna afloopt.

SIM-only of in combinatie met ‘gratis’ smartphone
Een ander punt waar je op moet letten is de smartphone. Bevalt je huidige smartphone nog prima en denk je dat je toestel nog gerust één of twee jaar meegaat? Dan kun je gewoon je huidige abonnement verlengen of overstappen naar een nieuwe SIM-only abonnement. Heeft jouw toestel echter een kapot scherm of ben je gewoon toe aan iets nieuws, dan kun je het beste kijken naar abonnementen in combinatie met een ‘gratis’ smartphones. Alhoewel je niet daadwerkelijk een gratis smartphone ontvangt, omdat de kosten van de smartphone worden meegerekend in de maandelijkse abonnementskosten, is het vaak wat voordeliger om een smartphone aan te schaffen in combinatie met een abonnement. Vergelijk daarom niet alleen de SIM-only abonnementen van iedere provider, maar ook de deals waarbij je een ‘gratis’ smartphone ontvangt.

Welke telecomproviders worden gebruikt in jouw huishouden?
Iets waar weinig mensen op letten zijn de gemaakte keuzes in de rest van hun huishouden. Een abonnement van bijvoorbeeld Vodafone kan op het eerste gezicht een stuk aantrekkelijker lijken dan bijvoorbeeld een abonnement van T-Mobile, maar dankzij zogeheten familiekortingen kan T-Mobile uiteindelijk toch goedkoper uitvallen. Verschillende providers bieden namelijk abonnementen aan voor families, waarbij de kosten per persoon steeds lager worden wanneer meer personen van hetzelfde abonnement gebruikmaken. Soms gaat niet alleen de prijs per persoon naar beneden, maar krijg je ook meer data als meer familieleden gebruikmaken van hetzelfde abonnement.

Daarnaast kan het voordeliger zijn wanneer je in je huishouden al vaste telefonie of internet hebt afgesloten bij dezelfde provider. De meeste providers bieden namelijk kortingen wanneer je meerdere diensten afneemt.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *