Sony Introduceert 48-megapixelsensor Voor Smartphonecamera

Sony-IMX586-sensorSony heeft de IMX586 aangekondigd, een 48 megapixel sensor die kan worden gebruikt voor de camera’s in de smartphones. De cmos-sensor met een diagonaal van 8mm heeft 0,8 micron pixels en maakt gebruik van een aangepast Quad Bayer-filter die de lichtgevoeligheid verhoogt.

Fabrikanten kunnen vanaf september aan de slag met samples van de IMX586-sensor. De sensor heeft een 1/2″-formaat en is daarmee iets groter dan de cmos-sensoren die fabrikanten momenteel veelal gebruiken. De sensor heeft kleine pixels van 0,8μm.

De IMX586 is voorzien van een Quad Bayer-filter, waarbij vier pixels in een 2×2-configuratie van één kleurenfilter zijn voorzien. De filter moet er volgens Sony voor zorgen dat de prestaties bij slechte lichtsomstandigheden vergelijkbaar zijn met die van een twaalfmegapixelsensor met pixels van 1,6μm.

IMX586-uitleg

Bij de maximale resolutie kunnen 30fps worden uitgelezen. Met een 4K-resolutie van 4096×2160 pixels is 90fps mogelijk. Bij een 1080p-resolutie kun je 240fps opnemen en bij een 720p-resolutie 480fps. Het is echter nog wel de vraag of smartphones met deze sensor daadwerkelijk 4K-beelden met 90fps kunnen opnemen, want dit hangt ook af van andere componenten zoals bijvoorbeeld de beeldprocessor. Het is nog onduidelijk wanneer de eerste smartphones de IMX586-sensor gaan gebruiken.

via [tweakers]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.