Google Zal Elke Twee Weken YouTube Music-update Uitrollen

youtube-musicGoogle heeft aangekondigd voortaan elke twee weken een update uit te rollen voor YouTube Music. Hierdoor zullen er constant verbeteringen aan de gebruikersinterface en nieuwe functies worden toegevoegd aan de muziekstreamingdienst.

YouTube Music is de nieuwste muziekstreamingdienst van Google en zal op termijn Play Music moeten vervangen. YouTube Music heeft een groot aanbod en daarnaast ook nog eens een hoop video’s. Toch ontbreken er nog een aantal functies die bij concurrenten zoals Spotify en Apple Music wel aanwezig zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het alfabetisch ordenen van je albums, of het offline opslaan van muziek.

Product manager Elias Roman heeft aangegeven dat Google hier wat aan gaat doen. Zijn team zal tweewekelijkse updates uitbrengen die de eerder genoemde tekortkomingen zal verhelpen. Zo zal er onder andere worden gewerkt aan de manier waarop gebruikers een artiest kunnen volgen. Als je nu namelijk een artiest volgt op YouTube Music, doe je dit automatisch ook op YouTube. Een hoop mensen willen dit echter niet.

YouTube Music is nog niet in de Benelux uitgebracht, maar we verwachten dat Google de dienst nog dit jaar in Nederland en België zal lanceren. YouTube Music heeft een gratis versie en een betaalde versie, waar je voor 9,99 dollar per maand extra mogelijkheden krijgt. Mensen die al betalen voor Play Music krijgen gratis toegang tot de betaalde versie van YouTube Music.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.