Google Brengt Instant Tethering Naar Chrome OS

ChromebookVolgens de website Chrome Story zal Google binnenkort een update uitrollen naar Chrome OS, die ondersteuning voor “instant tethering” met zich meebrengt. Deze functie maakt het makkelijker om te verbinden met het gedeelde internet van een smartphone of tablet.

De functie is ontdekt in een nieuwe ontwikkelaarsversie van Chrome OS. Gebruikers van de ontwikkelaarsversie moeten een zogenoemde flag instellen, met de naam enable-tether. Na een reboot is de functie zichtbaar op de Chromebook, zoals op de onderstaande screenshot te zien is.

Chrome-OS-Instant-Tethering

Google omschrijft de functie als volgt: “Je kan automatisch een mobiele dataconnectie delen met bepaalde Pixel- en Nexus-apparaten via WiFi, als ze ingelogd zijn op dezelfde Google Account. Je kan bijvoorbeeld je tablet automatisch met het internet verbinden, door de dataconnectie van je smartphone te gebruiken.

Google introduceerde instant tethering in februari voor Nexus en Pixel-toestellen. Het is nog niet bekend wanneer Google de functie officieel zal uitrollen naar Chromebooks.

via [techzine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.