HTC Boekt Laagste Cijfers Sinds 2003

HTC-Desire-U12-plusHet gaat al jaren niet goed met HTC en het lijkt voorlopig niet beter te gaan met de Taiwanese fabrikant. HTC heeft in het afgelopen kwartaal minder dan de helft omzet geboekt ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. Het is de laagste omzet sinds 2013.

HTC heeft eerder dit jaar 1,500 werknemers ontslagen omdat het niet goed gaat met het bedrijf. Ook heeft Google een deel van HTC’s smartphoneafdeling overgenomen. Deze maatregelen hebben het probleem nog niet opgelost, aangezien de omzet opnieuw is gedaald. HTC boekte een omzet van 6,8 miljard Taiwanese dollar, omgerekend ongeveer 191 miljoen euro. Dit is een halvering in vergelijking met een jaar geleden en het laagste sinds 2003. Het operationeel verlies komt omgerekend uit op 96 miljoen euro en het nettoverlies op 59 miljoen euro.

HTC heeft geen cijfers gegeven over het aantal verkochte smartphone. Het bedrijf maakte eerder bekend dat smartphones prioriteit nummer 1 blijven, maar als we kijken naar de cijfers van de afgelopen jaren kunnen we ons niet voorstellen dat dit zo zal blijven. Waarschijnlijk is het verstandiger om het allemaal veel kleiner aan te pakken. Zo kan HTC zich beter richten op de VR-headset HTC Vive. HTC was ooit één van de grootste smartphonefabrikanten.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.