Markt Voor Slimme Speakers Blijft Snel Groeien

slimme speakers Amazon, Google, AppleEr is een steeds grotere vraag naar slimme speakers, zo blijkt uit cijfers van marktonderzoeker Canalys. De slimme speaker-markt is het afgelopen jaar met 187 procent gegroeid. Vooral in China is veel vraag naar dergelijke speakers.

Slimme speakers van Google, Amazon en vooral Chinese smart speakers worden momenteel bijna twee keer zoveel verkocht als is in het afgelopen jaar. Alleen al in het tweede kwartaal van 2018 zijn 17 miljoen slimme speakers verkocht.

Voorheen waren vooral de Amazon Echo-speakers erg populair, met een marktaandeel van 80 procent. Nu zijn de speakers van Google echter erg in trek. De verkoop van Google Home speakers-zijn gestegen met maar liefst 450 procent.

We zien ook dat slimme speakers van Chinese fabrikanten steeds beter verkopen. Zo verkopen Xiaomi en Alibaba sinds dit jaar ook slimme speakers, die in het tweede kwartaal al 5 miljoen keer zijn verkocht. Dit is goed voor een marktaandeel van 30 procent. China is momenteel dus de grootste markt voor slimme speakers, maar ze kopen dan ook vooral goedkope speakers van Chinese fabrikanten.

De HomePod van Apple is niet erg populair. In Amerika zijn nog wel redelijk wat gebruikers, maar buiten Europa is de HomePod moeilijk verkrijgbaar. Er is minder interesse in de HomePod vanwege de hoge adviesprijs en de tegenvallende prestaties van Siri.

via [dutchcowboys]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.