“Verenigde Staten Wil Beveiligde Berichten Facebook Messenger Inzien”

Facebook-MessengerHet Amerikaanse ministerie van Justitie wil dat Facebook de versleuteling van Messenger-berichten uitschakelt zodat ze de inhoud kunnen inzien ten behoeve van strafrechtelijk onderzoek.

Volgens anonieme bronnen van Reuters vecht Facebook de wens van de overheid aan. Facebook en de overheid willen zelf niet reageren op de berichten.

De berichten van Facebook Messenger zijn voorzien van een end-to-endencryptie zodat niemand anders dan de verzender en de ontvanger de berichten kunnen inlezen. WhatsApp gebruikt deze beveiliging standaard, maar bij Messenger hebben gebruikers de keuze om dit wel of niet te gebruiken.

Volgens Reuters wil de Amerikaanse overheid berichten inzien bij een zaak rond de internationaal opererende Mara Salvatrucha-bende (MS-13). Ze zouden de spraakberichten van een verdacht bendelid willen afluisteren.

Mocht Facebook de beveiliging moeten verzwakken, dan is de kans aanwezig dat dit later ook moet bij WhatsApp, Telegram en andere beveiligde apps. We verwachten echter dat Facebook er alles aan zal doen om de end-to-endencryptie te houden zoals het nu is.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.