Niet Langer Mogelijk Om Bootloader Op Nokia-toestellen Te Unlocken

nokia-5.1-smartphoneHMD Global heeft een einde gemaakt aan de methode waarmee je de bootloader van een Nokia-smartphone kunt ontgrendelen. Hierdoor is het niet langer mogelijk om een Nokia-toestel te rooten en een custom ROM te installeren.

Mensen die hun smartphone willen rooten of onofficiële ROM’s willen installeren, moeten eerst de bootloader ontgrendelen om de controle te krijgen over de smartphone. Steeds meer fabrikanten zijn echter tegen het ontgrendelen van de bootloader. Zo stopte Huawei eerder dit jaar met het uitgeven van unlock codes, die je nodig hebt als je de bootloader op een Huawei-toestel wil ontgrendelen.

HMD Global ondersteunt geen officiële methode om de bootloader op Nokia-toestellen te ontgrendelen, maar toch sloegen gebruikers erin om hun toestel te unlocken. Dit was mogelijk via een third-party-oplossing die zelf codes kon genereren aan de hand van een zwakheid in de code van de telefoons. Een recentelijke software-update heeft de zwakheid in de code echter gedicht, waardoor deze methode niet meer werkt.

Mensen die graag met custom ROM’s en andere software aan de slag gaan zullen dus even twee keer moeten nadenken voordat ze besluiten een Nokia-toestel te kopen. Een jaar geleden gaf een werknemer van HMD Global via Twitter aan dat het unlocken van de bootloader bij Nokia-toestellen op de to-do-lijst staat, maar hier hebben wij sindsdien niks meer van gehoord.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.