Wanneer Moet Je Overstappen?

vergelijkenIedereen denkt er weleens over na om over te stappen van telecomprovider. Zelfs als je er niet mee bezig bent ontvang je regelmatig telefoontjes of e-mails van telecomaanbieders en energieleveranciers die beweren dat je beter kunt overstappen. Persoonlijk raden wij mensen aan om zelf op onderzoek uit te gaan inplaats van te luisteren naar de vele aanbiedingen die je elke week binnenkrijgt.

Allereerst raden wij aan om eens een vergelijkingssite te bezoeken. Hier kun je aangeven waar je behoefte aan hebt, om vervolgens een overzicht te ontvangen van de verschillende opties bij verschillende aanbieders. Wil je bijvoorbeeld een onbeperkte databundel, maar bel je zelden? Dan kun je dit invullen in een formulier. Na het verzenden van het formulier krijg je meteen te zien welke abonnementen het beste bij jouw voorkeur passen en hoeveel deze kosten.

Dergelijke sites zijn er ook voor energieleveranciers. Wanneer je naar een energievergelijker gaat kun je aangeven hoeveel mensen er in het huishouden aanwezig zijn, waar je woont en bij welke provider je momenteel zit. Na het invullen van deze gegevens krijg je de jaarlijkse kosten van verschillende aanbieders te zien, zodat je de aanbieders met elkaar kunt vergelijken en dus gelijk kunt zien hoeveel voordeel je kunt halen als je van aanbieder overstapt.

Let wel op dat er soms kosten zijn verbonden aan het overstappen (opzeggen) van je abonnement. In het geval van energieleveranciers staat er in een zogeheten Contract Einde Register vanaf wanneer je mag overstappen op een andere provider. Bij mobiele abonnementen kun je vaak al voor het einde van je contract je abonnement opzeggen, maar je zult dan wel je huidige abonnement/smartphone moeten afbetalen. Normaal mag je maximaal 120 dagen voordat je contract verloopt het abonnement opzeggen of overstappen op een ander abonnement.

Mensen stappen om verschillende redenen over op een andere aanbieder. Het verschil in kosten is de grootste reden om over te stappen op een ander abonnement. Providers bieden echter ook allemaal verschillende pakketten aan, waardoor de ene provider een ander publiek aantrekt dan de andere providers. Sommige providers zijn bijvoorbeeld geschikter voor mensen die onbeperkte data willen hebben, terwijl andere aanbieders juist aantrekkelijker zijn voor mensen die vrijwel alleen bellen met hun smartphone. Waarmee telecomaanbieders vooral veel klanten weten over te halen zijn de abonnement + smartphone aanbiedingen. Zo krijg je bij een twee jarig contract bijvoorbeeld de nieuwste Samsung-smartphone of iPhone ‘cadeau’.

Laat ons in een reactie weten waar jullie vooral op letten wanneer jullie overstappen op een andere aanbieder of leverancier?

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.