Google Maps nu ook offline beschikbaar

Steeds meer begint Google Maps te voldoen aan de eisen van een goed navigatiesysteem, zo heeft Google nu een mooie zet gedaan vlak voor de vakantie. Alle kaarten van Google maps zijn namelijk nu ook offline beschikbaar. Op deze manier heb je altijd toegang tot alle kaarten, ook wanneer je geen dataverbinding hebt. Dus ga je naar het buitenland op vakantie dan scheelt het een flinke lading geld wanneer je de kaarten al gedownload hebt.

Deze nieuwe functionaliteit wordt automatisch meegenomen in de nieuwe update van de Google Maps applicatie. Je kan via een internetverbinding kaartmateriaal downloaden van een gebied ter grootte van ongeveer 12.500 vierkante km.

Je kunt in totaal zes aan elkaar gelegen regio’s opslaan op je smartphone, het zou dus mogelijk zijn om in één keer het complete Nederlandse grondgebied op te slaan op je smartphone. Naast deze 6 regio’s kun je ook zes buitenlandse regio’s vooraf downloaden. Erg handig dus wanneer je vlak voordat je de grens overgaat nog even snel een aantal regio’s van het betreffende land download.

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.