Qualcomm Introduceert Energiezuinige Snapdragon Wear 3100-SoC

Qualcomm-Snapdragon-Wear-3100Qualcomm heeft een nieuwe SoC geïntroduceerd voor smartwatches. De zogeheten Snapdragon Wear 3100 is een stuk energiezuiniger dan zijn voorganger.

De meeste Wear OS-smartwatches gaan op één acculading niet veel langer mee dan één dag. Dit is een groot probleem voor veel gebruikers. De nieuwe SoC van Qualcomm moet hier iets aan doen, aangezien deze een stuk energiezuiniger is dan voorgaande chipsets voor smartwatches.

De Snapdragon Wear 3100 beschikt over dezelfde Cortex A7-kernen als de Wear 2100, maar dan in combinatie met een co-processor ‘QCC1110′. De Wear 3100 zorgt ervoor dat alleen deze co-processor actief is wanneer je een smartwatch niet actief gebruikt en slechts het scherm oplicht. Voor dergelijke simpele handelingen heb je namelijk weinig processorkracht nodig. Dankzij dit nieuwe systeem verbruikt de processor tijdens het verlichten van het smartwatchscherm 20 keer minder stroom. Gemiddeld kun je een smartwatch hierdoor zo’n 5 uur langer gebruiken.

Snapdragon-Wear-3100

De Snapdragon Wear 3100 is ook voorzien van een extra zuinige modus, waarbij alleen de watchface zal worden getoond en het Wear OS-besturingsysteem gedeeltelijk zal worden uitgeschakeld. In deze stand moet een smartwatch tot een maand meegaan op één acculading.

We kunnen de eerste smartwatches met de Snapdragon Wear 3100-SoC dit jaar al verwachten. Onder andere Fossil, Luis Vuitton en Montblanc komen dit jaar met een smartwatch die is uitgerust met de nieuwe chipset.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.