Huawei: “Kirin 980-chipset Is Beter Dan Apple’s A12 Bionic”

Kirin-980Huawei heeft tijdens de IFA-beurs de opvolger van de Kirin 970 aangekondigd. De Kirin 980-chipset zal onder andere worden gebruikt voor de Mate 20 Pro. Huawei heeft veel vertrouwen in de chipset, die volgens de fabrikant beter is dan de recent aangekondigde A12 Bionic-chipset van Apple.

Huawei noemde de Kirin 980 tijdens de IFA al de meest geavanceerde mobiele ‘system on a chip’ ter wereld. Bij de chip is onder andere veel aandacht besteed aan kunstmatige intelligentie (AI). Zo is de Kirin 980 voorzien van twee Neuro Processing Units (NPU) inplaats van één op de Kirin 970. Ook is het de eerste mobiele chipset die een 7 nanometer-architectuur gebruikt en de eerste commercieel beschikbare chipset met een Mali-G76 als grafische processor. Dit geheel moet zorgen voor snellere prestaties en een optimale energie-efficiëntie.

De acht kernen van de Kirin 980-chipset bestaat uit twee 2,6GHz Cortex-A76 kernen, twee 2,2GHz Cortex-A76 kernen en vier 1,8GHz Cortex-A55 kernen. De Cortex-A55 kernen zullen gebruikt worden voor eenvoudige taken en zullen weinig energie verbruiken.

Tijdens een presentatie in Dubai heeft Huawei gezegd dat de Kirin 980-chipset beter is dan de A12 Bionic van Apple. De Apple A12 Bionic is net als de Huawei Kirin 980 een chipset die is gemaakt volgens het 7 nanometer-procedé. Huawei doet deze bewering overigens zonder het tonen van testresultaten.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.