Samsung Verwacht Dit Kwartaal Recordwinst

Samsung-Galaxy-Note-9De Zuid-Koreaanse fabrikant Samsung verwacht dit kwartaal een recordwinst te boeken van maar liefst 13,5 miljard euro. Deze winst is overigens niet te danken aan de verkoop van smartphones, maar aan de toegenomen vraag naar chips en datacenters.

Samsung verwacht een operationele winst die een vijfde hoger uitvalt ten opzichte van dezelfde periode in het afgelopen jaar. Het bedrijf gaat uit van een omzetstijging van 4,8 procent. Samsung laat in het bericht niet weten waar deze omzetstijging en winst vandaan komen, maar als we kijken naar voorgaande cijfers kunnen we ervan uit gaan dat de groei vooral afkomstig is van de microchipdivisie.

De chipdivisie is steeds belangrijker voor Samsung. In het vorige kwartaal kwam namelijk bijna 80 procent van de winst uit de verkoop van die chips. Vooral datacenters die clouddiensten aanbieden hebben behoefte aan de chips van Samsung.

In het tweede kwartaal van 2018 zag Samsung 22 procent minder omzet en 34 procent minder winst uit de smartphonedivisie van het bedrijf, ten opzichte van een jaar eerder. De verkoop van de Galaxy S9 viel namelijk tegen. We verwachten in het derde kwartaal geen grote stijging.

Eind oktober zal Samsung meer details geven over de cijfers van het derde kwartaal.

via [rtlz]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.