De Beste Interactieve TV Apps Voor Android

Ziggo-Go-appIedere provider heeft er tegenwoordig één: een interactieve tv app waarmee je thuis, maar ook onderweg tv kunt kijken op je mobiel of tablet. Wat kun je er nu werkelijk mee, waar zitten de verschillen en doen ze ook wat er beloofd wordt?

Maak je thuis gebruik van interactieve tv, dan heb je automatisch ook de mogelijkheid tv te kijken via de tv app van je provider. De mogelijkheden verschillen flink per provider, dus mocht je hier veel gebruik van willen gaan maken dan loont het zeker even goed te oriënteren. Let bij het internet en tv vergelijken bijvoorbeeld op het vaak wat beperkte zenderaanbod in de tv apps, maar ook de mogelijkheid om opnames terug te kijken of überhaupt buiten bereik van je eigen Wifi-netwerk tv te kunnen kijken.

Zenderaanbod
Het zenderaanbod verschilt natuurlijk per provider, maar ook al heb je thuis meer dan 100 zenders, dit wil nog niet zeggen dat al die zenders ook beschikbaar zijn in de tv app. De Nederlandse basiszenders kun je altijd wel bekijken, maar de wat exotischere zenders vaak niet. Reden hiervoor is dat providers rechten (kosten) af moeten dragen aan de zenders willen zij deze beschikbaar maken in de app. Meestal wordt er dan voor gekozen alleen de meest populaire zenders in de app op te nemen. Bij de meeste providers ligt het aantal zenders in de app rond de 40, alleen provider Ziggo biedt meer dan 70 zenders aan in de app.

Buitenshuis tv kijken
Bij praktische alle providers kun je met de app ook buitenshuis over 4G of Wifi tv kijken.

Ben je bijvoorbeeld op vakantie binnen Europa, dan kun je dus ook gewoon Nederlandse zenders (terug)kijken of je opnames zien. Enige uitzondering hierop is Tele2, bij hen kun je de tv app alleen gebruiken als je binnen het bereik van je eigen Wifi-netwerk bent.

Mocht je mobiel over 4G tv gaan kijken, hou dan wel in de gaten dat dit flink wat data gaat verbruiken van je mobiele abonnement. Doorgaans passen de apps de kwaliteit van de stream aan op basis van hoe snel je verbinding is, maar dan nog kun je zo een gigabyte per uur tv kijken kwijt zijn.

Opnemen
Voor het opnemen van programma’s worden verschillende technieken gebruikt, zo slaat de ene provider de opnames op in het netwerk, en de andere provider op een harddisk bij de gebruiker thuis. Gevolg hiervan is dat je met de apps van T-Mobile en Ziggo bijvoorbeeld geen opnames terug kunt kijken in de app zelf. Bij Ziggo kun je dan weer wel opnames instellen of natuurlijk gebruikmaken van Replay TV, dan kun je in ieder geval van de laatste dagen de meeste programma’s wel terugzien.

Recensies
Als je kijkt naar gebruikersbeoordelingen, dan hebben de grootste providers ook de beste apps. Ziggo scoort in de Google Play store een 4 (uit 5) en KPN een 3,1. Andere provider komen niet boven cijfer 3 uit en providers Delta, Caiway en Youfone sluiten de lijst af met slechts een 2,1 uit 5.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.