Samsung Introduceert 48MP en 32MP Camerasensors

ISOCELL-Bright-GM1-GD1Samsung heeft twee nieuwe high-end camerasensors aangekondigd. De sensors hebben een hoge resolutie van 48MP en 32MP. De beeldsensors hebben een compacte 0,8 micrometer formaat.

De kleine high-end sensors krijgen de namen ISOCELL Bright GM1 en ISOCELL Bright GD1 met zich mee. De GM1 heeft een 48 megapixel sensor terwijl de GD1 is uitgerust met een 32 megapixel sensor. De sensors zullen waarschijnlijk worden gebruikt op toestellen met meerdere lenzen, iets dat we steeds vaker tegenkomen in de Galaxy A-serie van Samsung.

Camera’s worden een onderscheidende factor voor mobiele apparaten en smartphone-makers worden uitgedaagd om meerdere camera’s in het dunne design van hun vlaggenschepen te plaatsen. Dankzij een kleinere pixelgrootte zorgen deze sensors voor meer flexibiliteit in design, en zo kunnen fabrikanten kleinere modules en meer pixels in huidige designs plaatsen.

Zowel de GM1 als de GD1 hebben een pixelgrootte van 1.6µm en elektronische beeldstabilisatie. Ook heeft Samsung de sensors voorzien van een automatische HDR-functionaliteit. De massaproductie van de sensors gaat in het vierde kwartaal van dit jaar van start.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.