Samsung Bixby Krijgt In 2019 Ondersteuning Voor Nederlandse Taal

Samsung-Galaxy-Note-9-BixbyTijdens de Samsung Developers Conference in San Francisco heeft Samsung laten weten hard te werken aan de spraakassistent Bixby, om zo de achterstand op de concurrenten in te halen. Bixby krijgt volgend jaar waarschijnlijk ondersteuning voor de Nederlandse taal.

Bixby is Samsung’s eigen virtuele assistent die aanwezig is op de Galaxy-toestellen van de fabrikant. Een groot succes is Bixby nog niet, omdat de assistent nog niet zo goed werkt als bijvoorbeeld de Google Assistent. Samsung weet dit maar al te goed en wil er daarom alles aan doen om de assistent te verbeteren.

Samsung zal Bixby onder andere op veel meer types van toestellen beschikbaar maken, zoals bijvoorbeeld de Galaxy Home-luidspreker. Bijna iedereen heeft in huis wel een apparaat van Samsung staan, waardoor het voor Samsung een stuk eenvoudiger is om het bereik van Bixby uit te breiden.

Verder wil Samsung Bixby verbeteren door Bixby open te stellen voor externe ontwikkelaars. Hierdoor kunnen ontwikkelaars eigen toepassingen ontwikkelen voor de virtuele spraakassistent. Een open platform zal er voor zorgen dat Bixby ook kan communiceren met apparaten die niet van Samsung zijn.

Als laatste werkt Samsung aan ondersteuning voor meerdere talen. Zo zal de komende maanden onder andere ondersteuning worden toegevoegd voor Brits Engels, Frans, Duits, Italiaans en Spaans. Ook de Nederlandse taal zal worden toegevoegd, maar de Nederlandse ondersteuning komt waarschijnlijk pas later in 2019. De kans is groot dat Samsung de Nederlandse ondersteuning zal aankondigen op de Samsung Developers Conference 2019.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.