HTC en Facebook gaan weer samenwerken

Het is niet de eerste dat Facebook en HTC een Facebook-smartphone op de markt gaan brengen, in 2011 brachten de twee bedrijven ook al 2 toestellen uit die gericht zouden zijn op Facebook. Deze toestellen werden nou niet bepaald een succes. Maar nu, Facebook en HTC gaan weer als team samenwerken aan een nieuwe Facebook-smartphone die hoogstwaarschijnlijk uit zal komen in 2013.

Het allergrootste verschil met de toestellen uit 2011 zal zijn dat Facebook dit keer een 100% eigen versie van Android gaat maken. Oftewel HTC gaat de hardware kant verzorgen en Facebook de software kant. De 2 eerder genoemde toestellen, de ChaCha en de Salsa maakten gebruik van HTC Sense. HTC Sense is een Android-schil van HTC zelf.

Specificaties en motivaties
Wat de specificaties zullen zijn van het toestel is nog niet bekend, net als dat er verder geen details bekend zijn van de Facebook-Android-versie. Wel kunnen we uitleggen waarom Facebook graag een eigen smartphone wil, want ze verdienen namelijk te weinig tot niks aan de Facebook App gebruikers. De meeste inkomsten haalt Facebook nog steeds uit de advertenties op de website.

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.