Review: Samsung AllShare Cast Hub

Vandaag gaan we kijken naar een lichtgewicht hulpje voor jouw multimedia-ervaring. De originele AllShare Cast Hub van Samsung zorgt ervoor dat jij het beeld van jouw Samsung Galaxy S3 kan projecteren op het grote beeldscherm van jouw HD-televisie. Hoe de AllShare eruit ziet en hoe alles werkt, lees je in deze review!

Wat zit er in de doos?
De Samsung AllShare;
een HDMI-kabel, om de AllShare aan te sluiten op je televisie;
adapter, stroomvoorziening;
gebruikershandleiding.

    

De uitstraling
Afgaande op foto’s had ik een groter geheel verwacht, de Hub is vrij klein en is daardoor gemakkelijk op te bergen achter de televisie of (met een beetje kabelmanagement) in een kastje weg te stoppen.

In beide gevallen verstop je de AllShare dus, wat eigenlijk helemaal niet nodig is. Het apparaatje is fraai afgewerkt gelijk de originele Samsung dock voor de Galaxy S3. Wat dat inhoudt, is dat de AllShare een mat zwarte bovenkant met subtiele, lichter gekleurde streepjes heeft. Het resultaat is een donker mahoniehout charisma. Geen reden dus om de AllShare te verstoppen!

Gebruik
Hier was ik minder over te spreken. Ik ben meteen begonnen met het opzetten van de Hub aan de hand van de gebruikershandleiding en kreeg constant een foutmelding bij het verbinden met AllShare Cast. Ik had een prima 4-streepjes Wi-Fi verbinding, maar werd er toch steeds uitgegooid. Nadat ik de Wi-Fi had uitgezet op de Galaxy S3, dus op het G-netwerk ging, kon ik wel verbinding maken met de AllShare. Of dit een probleem was met onze router of de AllShare is mij niet duidelijk, toch spijtig dat het niet meteen werkte.

Eenmaal werkende had ik mooi, helder beeld. De televisie moest nog even afgesteld worden en uiteindelijk kon ik dan toch alles afspelen op het grote scherm.

 

 

 

Conclusie
Het is een mooi, klein mediaboxje waar je niet al teveel van moet verwachten. Het streamt het beeldscherm van de Samsung Galaxy S3 naar jouw televisie en meer moet je er ook niet van verwachten. In mijn optiek is het de prijs van ongeveer €70,- niet waard, gezien je met enkele televisies met Wi-Fi hetzelfde kan bereiken.

Meer informatie over de Samsung AllShare Cast Hub of bestellen

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.