MediaTek Introduceert Binnenkort Helio P90

MediaTek-Helio-P90De Helio P70-chipset is nog maar net uit, maar MediaTek teaset nu al de onthulling van de volgende vlaggenschip-chipset. De nieuwe chipset krijgt de naam Helio P90. MediaTek slaat de Helio P80 dus over.

MediaTek heeft de bovenstaande teaser gedeeld. Volgens de fabrikant moet de Helio P90-chip alles veranderen. De chip is krachtig, efficiënt en maakt gebruik van ‘baanbrekende AI’, aldus MediaTek.

Het is opmerkelijk dat MediaTek de Helio P90 teaset en blijkbaar de Helio P80 overslaat. Mogelijk heeft MediaTek hiervoor gekozen om te laten zien dat de P90 aanzienlijk beter is dan de Helio P70-processor die we in oktober te zien kregen. Onlangs is al een benchmarktest opgedoken van een nieuwe MediaTek-processor die niet veel slechter presteerde dan de aankomende Snapdragon 8150-chipset.

TL Lee, de General Manager van Wireless Communication van MediaTek, heeft aangegeven dat de Helio P90-chipset op 13 december onthuld zal worden tijdens een evenement in China. De eerste smartphones met de nieuwe chipset verschijnen naar verwachting in het tweede kwartaal van 2019.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.