Qualcomm Snapdragon 855-SoC Aangekondigd

qualcomm-snapdragon-855Qualcomm heeft tijdens de Snapdragon Technology Summit de Snapdragon 855-SoC aangekondigd. De Snapdragon 855 is de opvolger van de Snapdragon 845 en zal volgend jaar in high-end smartphones worden gebruikt.

De nieuwe Snapdragon 855-SoC is volgens Qualcomm snel genoeg om de down- en uploadsnelheden van 5G-modemchips te verwerken. Daarom is de chipset geschikt voor de 5G-smartphones die in 2019 op de markt zullen verschijnen. De Snapdragon 855 beschikt overigens niet over een geïntegreerde 5G-modem, maar Qualcomm heeft deze wel los beschikbaar.

Ook heeft de Snapdragon 855 volgens Qualcomm 3x de AI-rekenkracht van de Snapdragon 845 en ruim 2x die van de eerder dit jaar aangekondigde Huawei Kirin 980 chip. De Snapdragon 855 bekijkt bij iedere workload welke van de Kryo CPU-cores, Adreno GPU-cores en Hexagon-DSP’s het beste de taken kunnen verwerken.

De ISP (Integrated Signal Processor) zorgt ervoor dat smartphones met de nieuwe chipset real-time kunnen herkennen waarvan foto’s worden gemaakt. Op basis van deze informatie zullen automatisch de instellingen worden aangepast om de optimale foto te creëren.

Daarnaast komt Qualcomm met het Snapdragon Elite Gaming ecosysteem. Hiermee kunnen ontwikkelaars van Android-games hun spellen optimaliseren voor Qualcomms high-end SoC’s.

via [hardware.info]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.