Google stelt strengere eisen aan apps

Google heeft een mail gestuurd naar ontwikkelaars van apps voor Android waarin strengere eisen worden gesteld aan apps die in Google Play komen te staan. Zo mogen applicaties niet meer te veel lijken op populaire apps. Ook mogen apps geen advertenties meer hebben die aangeklikt moeten worden om als gebruiker verder te kunnen. Het verplicht invullen van persoonlijke gegevens is met de nieuwe voorwaarden ook verboden.

Vooral die advertenties worden door Google onder handen genomen. Zo mogen die geen aanpassingen maken bij de instellingen van een toestel of systeemmeldingen nabootsen. Het is wel mogelijk om bijvoorbeeld bookmarks toe te voegen of shortcuts, maar dan wel met toestemming van de gebruiker.

Ook moet de gebruiker eenvoudig kunnen zien welke app welke aanpassingen heeft gemaakt. Die aanpassingen moeten ook makkelijk weer teruggezet kunnen worden. Ontwikkelaars die zich niet aan de nieuwe eisen van Google houden, krijgen dertig dagen te tijd om aanpassingen door te voeren. Gebeurt dat niet dan wordt de app uit Google Play verwijderd.

Bron: Android Police

Redactie

Op de redactie bieden we alle schrijvers bij Androidics de kans om algemeen nieuws over Android te plaatsen. Wil je onze redactie versterken? Mail dan naar omiwebdesigninfo[at]gmail.com

Lees ook...

1 Reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.