“LG G8 ThinQ Krijgt Betere Gezichtsherkenning Dan iPhone”

LG-G8-ThinQ-3D-cameraDe Zuid-Koreaanse fabrikant LG heeft zojuist 3D-technologie onthuld die aan de voorkant van de G8 ThinQ aanwezig zal zijn. De technologie bestaat uit een 3D-camera die kan worden gebruikt voor gezichtsherkenning.

De technologie van LG maakt gebruik van een ‘Time of Flight’ beeldsensor van Infineon. Deze beeldsensor maakt gezichtsherkenning, augmented reality (AR) en betere selfies in donkere omgevingen mogelijk terwijl de technologie minder stroom verbruikt dan bijvoorbeeld FaceID van Apple, aldus LG. Inplaats van lazerstralen maakt de sensor van LG gebruik van IR-licht om diepte en vorm van een gezicht te meten. Het resultaat zou accurater zijn en minder energie kosten.

De LG G8 ThinQ is niet de eerste smartphone met deze technologie. De Infineon Real3-chip is namelijk ook aanwezig op de Lenovo Phab 2 Pro. Ook de Honor View 20 beschikt over een dergelijke ToF-sensor, maar bij dit toestel zit de sensor aan de achterkant. LG zal de G8 ThinQ later deze maand tijdens de Mobile World Congress introduceren.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.