“Nokia 7 Plus Stuurde Data Van Gebruikers Door Naar Chinese Overheid”

Nokia-7-plusVolgens de laatste berichten heeft de Nokia 7 Plus data van Europese gebruikers doorgestuurd naar de Chinese overheid. HMD Global, de fabrikant van Nokia-smartphones, heeft niet gereageerd op deze beweringen.

Veel mensen vermijden Chinese fabrikanten vanwege de berichten dat sommige fabrikanten informatie delen met de Chinese overheid. Volgens de Noorweegse site NRK is dit bij de Nokia 7 Plus inderdaad het geval. De smartphone zou van Europese gebruikers data zoals gps-info, telefoonnummers en serialnummers versturen naar Chinese servers. Hierdoor zou de Chinese overheid de gebruikers in de gaten kunnen houden.

Bij het opstarten van de smartphone of het activeren van het scherm zou iedere keer informatie worden opgeslagen op een Chinese server. Deze server heeft een vnet.cn-domein, dat in handen is van China Telecom — een telecomprovider in handen van de staat. China Telecom wil niet reageren op de berichten.

Het lijkt er op dat de Nokia 7 Plus-toestellen die informatie met de Chinese server delen in eerste instantie gemaakt zijn voor de Chinese markt, maar uiteindelijk in Europa zijn terechtgekomen. HMD Global wil niet uitgebreid reageren, maar schrijft dat het om een “enkele lading toestellen” gaat en dat de software inmiddels is aangepast. De Noorweegse ombudsman gaat de zaak onderzoeken.

via [tabletsmagazine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.