Nokia: “Geen Persoonlijke Gegevens Gedeeld Met China”

Nokia-7-plusOnlangs schreven wij dat de Nokia 7 Plus gegevens opslaat op Chinese servers, wat het vermoeden opwekte dat de fabrikant HMD Global persoonlijke gegevens deelde met de Chinese overheid. Nokia heeft nu gereageerd op deze berichten.

De fabrikant bevestigd dat er een lek is ontstaan door software die officieel bedoeld was voor de Chinese variant van de Nokia 7 Plus. Smartphones die gemaakt zijn voor de Chinese markt moeten volgens de Chinese wet namelijk data opslaan in China. Een fout in de software zorgde er echter voor dat een deel van de Nokia 7 Plus-toestellen buiten China ook data deelde met de Chinese servers.

Nokia laat weten dat er inderdaad data is verzameld op Chinese servers, maar verzekert dat het alleen om anonieme gegevens gaat. Daarnaast is het probleem in februari al verholpen met behulp van een software-update. Er worden nog steeds gegevens verzameld, maar deze worden nu opgeslagen op servers van HMD Global in Singapore. Het gaat om diagnostische gegevens die worden gebruikt om de diensten van de fabrikant te verbeteren.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *