Veel Schermproblemen Met Reviewexemplaren Samsung Galaxy Fold

Gebroken-samsung-galaxy-foldGrote techsites kunnen sinds kort aan de slag met testexemplaren de Galaxy Fold, Samsung’s eerste opvouwbare smartphone. Inplaats van lovende reviews zien we echter berichten van testers waarbij het scherm al na een dag kapot is.

Het scherm van de Samsung Galaxy Fold is voorzien van een plastic beschermlaag. Deze laag lijkt wel wat op een screenprotector, maar het is niet de bedoeling dat gebruikers deze beschermlaag verwijderen. Samsung heeft hierover zelfs een waarschuwing op de achterkant van de toestellen geplaatst. Toch hebben sommige testers de beschermlaag verwijderd, omdat ze dachten dat het simpelweg om een standaard screenprotector ging en niet op de hoogte waren dat gebruikers deze laag niet mochten verwijderen. Het resultaat? Een scherm die na enkele dagen kapot gaat.

IMG_20190418_224305

Samsung-Galaxy-Fold-beschermlaag

Toch zijn er ook testers die schermproblemen ervaren zonder dat ze de beschermlaag hebben verwijderd. Steve Kovach, techjournalist voor CNBC plaatste de onderstaande tweet met daarin een video van de schermproblemen. Hij had de Galaxy Fold slechts twee dagen in gebruik. Kortom, Samsung heeft wat uit te leggen.

The Verge heeft om een reactie gevraagd en Samsung stuurde het volgende:

Een beperkt aantal Galaxy Fold-toestellen werden aan de media bezorgd voor een test. We hebben feedback gekregen wat betreft het hoofdscherm van de toestellen. We gaan deze exemplaren met uiterste zorg inspecteren om de oorzaak van de problemen vast te stellen.

Los daarvan hebben enkele testers de bovenste laag van het scherm verwijderd en zo werd schade aangebracht. Het hoofdscherm van de Galaxy Fold heeft een beschermlaag die onderdeel uitmaakt van de schermstructuur en hem beschermt tegen onbedoelde krassen. Deze laag verwijderen of het aanbrengen van klevende materialen aan het scherm, kan schade veroorzaken. We zullen ervoor zorgen dat deze waarschuwing duidelijk zichtbaar is voor onze klanten.

We zullen nog even moeten afwachten of het hier om uitzonderingen gaat die voorkomen in een eerste batch van de Galaxy Fold, of dat het om een wijdverspreid probleem gaat.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.