Sony Verkocht In 2018 Helft Minder Smartphones

Sony-Xperia-1Het gaat niet goed met de mobiele tak van Sony. In 2018 heeft het Japanse merk 50 procent minder smartphones verkocht dan in 2017. Hierdoor heeft de mobiele tak opnieuw veel verlies geleden.

Er is de afgelopen jaren een hoop gerommel gaande rondom de mobiele tak van Sony. De verkopen vallen al jaren tegen, mede doordat Sony niet mee wil gaan met de trends. De smartphones van Sony zijn simpelweg te gewoontjes om consumenten aan te trekken. Er werd vervolgens een grote herstructurering doorgevoerd waarbij de smartphone-afdeling samen werd gevoegd met de camera-afdeling. Sindsdien is het er echter niet beter op geworden.

Uit de laatste cijfers blijkt dat Sony in 2018 slechts 6,5 miljoen toestellen heeft verkocht. Dit is de helft minder dan in 2017. De tegenvallende verkoop zorgde voor een verlies van 330 miljoen euro in het vierde kwartaal van 2018. In heel 2018 verloor Sony mobile 779 miljoen euro.

Als we naar Sony in het geheel kijken dan doet het bedrijf het wel goed. In totaal boekte het bedrijf in 2018 namelijk een operationele winst van 7,2 miljard dollar. Dit is meer dan de 6,7 miljard dollar in 2017. Deze winst is onder andere te danken aan de gaming-divisie en muziek.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.