Sony Xperia XZ3 Officieel Aangekondigd

Sony-Xperia-XZ3-Side-SenseSony heeft de Sony Xperia XZ3 geïntroduceerd. De smartphone draait op Android 9.0 (Pie) en komt 5 oktober op de markt in de kleuren Black, White Silver, Forest Green en Bordeaux Red.

De Sony Xperia XZ3 is de nieuwste vlaggenschip van Sony. De smartphone heeft een iets aangepast design gekregen met afgeronde hoeken en 3D-glas aan de voor- en achterkant. Hierdoor ligt de smartphone beter in de hand. Boven het scherm zit een grote speaker die 20% meer geluid moet leveren dan voorheen.

De Xperia XZ3 heeft een nieuwe functie ontvangen, genaamd Side sense. Side sense kun je oproepen door twee keer ergens aan de zijkant van je scherm te tikken. Er zal dan een pop-upmenu verschijnen met daarin apps en opties om door de smartphone heen te navigeren. Side sense stelt dit menu samen met behulp van AI. Ook zijn er extra opties toegevoegd die het makkelijker moeten maken om de smartphone met één hand te bedienen.

Sony’s nieuwe vlaggenschip-smartphone beschikt over een 6-inch OLED-scherm met een resolutie van 2880 x 1440 pixels, een Snapdragon 845-processor, 4GB werkgeheugen, 64GB opslagruimte, een 19 megapixel camera aan de achterkant, een 13 megapixel camera aan de voorkant en een 3.330 mAh accu. De camera aan de achterkant kan 4K HDR video’s maken en in 960 fps slow-motion opnemen.

De Xperia XZ3 heeft een waterdichte behuizing (IP68) en draait op Android 9.0 (Pie). De smartphone verschijnt 5 oktober op de markt voor 799 euro.

Sony-Xperia-XZ3-kleuren

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.