Kwartaalcijfers Smartphoneverkoop Opnieuw Gedaald

huawei-p30-liteHet aantal verkochte smartphones in het afgelopen kwartaal is wereldwijd opnieuw gedaald. Ditmaal is de verkoop met 6,6% gedaald naar een totaal van 310,8 miljoen toestellen.

Het is het zesde kwartaal op rij dat fabrikanten minder smartphones wisten te verkopen dan voorheen. Dit blijkt uit cijfers van IDC. De Chinese fabrikant Huawei gaat echter niet mee met deze trend. Huawei wist namelijk 50% meer toestellen te verkopen. Ook Vivo is flink gegroeid. De groei is onder andere te danken aan het ruime assortiment aan budget-smartphones.

IDC smartphoneverkoop Q1 2019

Samsung heeft 23,1% van de markt in handen, gevolgd door Huawei (19%) en Apple (11,7%). Xiaomi staat met een aandeel van 8% op de vierde plek. Samsung verkocht 8,1% minder toestellen dan een jaar eerder. Apple verkocht maar liefst 30.2% minder toestellen. De daling van de verkoopcijfers van Samsung en Apple is waarschijnlijk te danken aan het feit dat er steeds minder verschil zit tussen de high-end toestellen van deze merken en de toestellen van andere merken. Daarnaast zijn de high-end toestellen steeds duurder geworden. Consumenten kijken daarom steeds vaker naar goedkopere alternatieven die vaak bijna net zo goed zijn. Budget en mid-range smartphones verkopen daarom erg goed, een markt waar Huawei erg actief is.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.