Samsung Werkt Aan Selfie-camera Voor Onder Het Scherm

Oppo Reno 10x Zoom HeaderDe Zuid-Koreaanse fabrikant Samsung werkt aan een camera die onder het scherm van een smartphone kan worden geplaatst. Op deze manier kan Samsung een smartphone voorzien van een scherm die de gehele voorkant in beslag neemt, zonder dat het scherm een notch of inkeping krijgt.

Fabrikanten komen met verschillende oplossingen om de schermranden op een smartphone zo dun mogelijk te maken. Zo hebben we de bekende notch op de iPhone, de uitsparing op de Galaxy S10 of de pop-up module op bijvoorbeeld de Oppo Reno (zie bovenstaande afbeelding). Samsung is echter opzoek naar een betere oplossing waarbij geen gaten in het scherm en geen bewegende onderdelen nodig zijn. De fabrikant werkt namelijk aan een camera die achter het scherm kan worden geplaatst.

Dit heeft Yang Byung-duk, vice-president van Samsung’s display-divisie bekendgemaakt tegenover de Koreaanse media. Details over de technologie heeft hij niet gegeven. Ook weten we nog niet wanneer Samsung de eerste smartphone met een dergelijke selfie-camera zal lanceren.

via [hardware.info]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.