General Mobile GM6 Krijgt Ondanks Belofte Geen Android-updates Meer

General Mobile GM6General Mobile bracht halverwege 2017 de Android One-smartphone GM6 op de markt. Het bedrijf beloofde toen dat de smartphone tot 2020 updates zal ontvangen. Sinds oktober 2018 heeft de smartphone echter geen update meer ontvangen en dit zal ook niet meer gebeuren.

General Mobile heeft dit bekendgemaakt tegenover de Consumentenbond. De Turkse fabrikant laat weten dat het niet meer mogelijk is om updates uit te brengen omdat er problemen zijn met een onderdeel in het toestel. Doordat de leverancier van dit onderdeel failliet is kunnen de problemen niet worden verholpen. General Mobile heeft niet gezegd om welk onderdeel het gaat.

De GM6 doet mee aan het Android One-programma. Alle Android One-smartphones krijgen minimaal 2 jaar lang Android-updates en drie jaar lang beveiligingsupdates. De GM6 heeft alleen een update ontvangen van Android 7 naar Android 8. Omdat eigenaren van de GM6 geen update naar Android 9 ontvangen, wil General Mobile eigenaren compenseren door 50 euro korting te geven op een GM8 of nieuwer toestel. De Consumentenbond  laat weten dat ze dit een magere compensatie vinden. Consumenten die het vertrouwen in General Mobile kwijt zijn en willen overstappen naar een ander merk hebben hier namelijk niks aan.

via [tweakers]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.