Huawei Ziet Omzet Met 23 Procent Stijgen

Huawei-Nova-5-pro-topHuawei heeft de laatste kwartaalcijfers bekendgemaakt. Als we naar deze cijfers kijken lijkt de handelsoorlog tussen China en de VS geen grote impact te hebben gehad op de omzet en de verkoop van smartphones. De omzet is namelijk met 23 procent gestegen in vergelijking met vorig jaar.

De VS zette Huawei in mei op een zwarte lijst waardoor bedrijven in de Verenigde Staten niet langer zaken mochten doen met Huawei. Het handelsverbod is inmiddels weer ingetrokken, maar de gevolgen voor Huawei leken enorm. Als we naar de laatste kwartaalcijfers van Huawei kijken lijkt dit echter wel mee te vallen. Huawei noteerde namelijk een omzet van 52,3 miljard euro. Dit is een stijging van 23 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Het gaat hier om de omzet van alle bedrijfstakken bij elkaar, maar de smartphonetak doet het ook goed. Zo verkochten Huawei en dochtermerk Honor samen 118 miljoen toestellen. Dit is een stijging van 24 procent. Liang Hua, een bestuurslid van Huawei, zegt het volgende over de situatie van de afgelopen maanden:

Door de situatie dacht je misschien dat zaken er chaotisch aan toe gingen bij ons, maar dat is verre van het geval. We hebben hard gewerkt om de zaken vlot te laten verlopen en een sterke prestatie neer te zetten zoals alle financiële indicators tonen. Onze zaken zijn robuust gebleven in de eerste helft van 2019.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.