Huawei Schroeft Productie Smartphones Terug

Huawei-P-Smart-Plus-(2019)Foxconn, een bedrijf dat voor verschillende smartphonefabrikanten smartphones in elkaar zet, heeft een aantal productielijnen voor Huawei-toestellen geschrapt. Het ziet er naar uit dat de Chinese fabrikant veel last heeft van het Amerikaanse besluit om Huawei op de zwarte lijst te zetten.

De Verenigde Staten heeft Huawei op de zwarte lijst gezet, omdat de Chinese fabrikant volgens Amerika betrokken zou zijn bij spionage voor de Chinese overheid. Hierdoor mogen Amerikaanse bedrijven geen zaken meer doen met Huawei. Het gevolg is dat Google geen Android-licenties meer afgeeft en dat bedrijven als Qualcomm en Intel geen chips meer leveren aan het bedrijf. De eerste gevolgen van deze maatregel lijkt nu zichtbaar.

De CEO van Huawei gaf eerder aan dat hij met Huawei in 2020 meer toestellen wil leveren dan marktleider Samsung. Huawei steeg vorig jaar al naar de tweede plaats, ten koste van Apple, maar of Huawei in 2020 Samsung voorbij zal gaan valt te betwijfelen. Als Amerika geen einde maakt aan de boycot van Huawei lijkt het vrijwel onmogelijk om Samsung in 2020 al in te halen.

via [want]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.