Huawei: “Geen Verlaagde Productie Van Smartphones”

Huawei-P30-ProEerder deze week schreven wij dat Foxconn een aantal productielijnen voor Huawei-toestellen heeft geschrapt, omdat Huawei last zou hebben van de Amerikaanse boycott. Huawei heeft in een reactie echter laten weten dat hier niks van waar is.

De toekomst van Huawei ziet er op dit moment wat onzeker uit. Amerikaanse bedrijven, zoals Google, Qualcomm en Intel, mogen namelijk slechts beperkt zaken doen met Huawei, omdat de Amerikaanse overheid de Chinese fabrikant beschuldigd van spionage. De geruchten spraken dan ook over een verlaagde productie bij Foxconn, het bedrijf dat de smartphones van Huawei in elkaar zet.

Huawei heeft dit nieuws echter ontkend. In een reactie aan Forbes heeft een woordvoerder het volgende gezegd. “Huawei weerlegt de beweringen, onze globale productieniveaus zijn normaal, met geen opmerkelijke veranderingen in welke richting dan ook.

We kunnen niet zeggen of Huawei de waarheid spreekt. Huawei kan zich op dit moment namelijk niet nog meer negatief nieuws veroorloven. Het is dan ook meer dan logisch als Huawei doet alsof er geen problemen zijn. Huawei wil tonen dat het merk nog steeds sterk staat. Het is mogelijk dat de aankomende kwartaalcijfers meer duidelijkheid geven over de gevolgen van de Amerikaanse blokkade.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.