Huawei Rolt Android 9.0 (Pie) Uit Naar Zeven Smartphones

emui-9-huaweiHuawei heeft bekendgemaakt dat het bedrijf EMUI 9.0, dat is gebaseerd op Android 9.0 (Pie), uitrolt naar zeven smartphones. EMUI 9.0 moet stabieler draaien en brengt een aantal nieuwe functies met zich mee.

Gebruikers van de Huawei Mate 9-serie, de Mate RS, de Mate 20 Lite, de P20-serie, de P10-serie en de Nova 3-serie kunnen elk moment een EMUI 9.0-update verwachten. Volgens Huawei heeft EMUI 9.0 een 25,8% betere responstijd en is het starten van applicaties verkort tot 102 ms. Ook moet de GPU Turbo 2.0-technologie zorgen voor betere prestaties tijdens het gamen. Daarnaast zijn een aantal nieuwe functies aanwezig, zoals de nieuwe navigatie gestures en Huawei Share.

Android Q
Het is nog steeds onduidelijk wat de gevolgen zijn van het Amerikaanse besluit om Huawei op de ‘Entity List’ te zetten. Amerikaanse bedrijven mogen momenteel slechts beperkt zaken doen met Huawei waardoor Google geen nieuwe Android-licenties mag afgeven. Hierdoor is het op dit moment nog onduidelijk of de Huawei-smartphones in de toekomst een Android Q-update ontvangen. Huawei heeft eerder bekendgemaakt dat de smartphones van het bedrijf in ieder geval nog wel beveiligingsupdates blijven ontvangen.

via [tabletsmagazine]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.