Sony Xperia-smartphones Voortaan Niet Meer Overal Verkrijgbaar

Sony-Xperia-1Sony-smartphones zijn lang niet meer zo populair als dat ze ooit geweest zijn. Om de smartphonetak weer winstgevend te maken moet Sony daarom voor een nieuwe strategie kiezen. Sony wil zich nu gaan richten op een kleinere markt, waardoor de Xperia-smartphones voortaan niet meer in alle landen verkrijgbaar zullen zijn.

Sony wil de operationele kosten van de smartphonetak halveren en zich voortaan gaan richten op een kleinere markt. Met de lancering van de Xperia 1 wil Sony met een schone lei beginnen. Sony heeft aangegeven dat de focus ligt in Japan, Europa, Taiwan en Hong Kong. Regio’s als India, Australië, Canada, Zuid-Amerika, Mexico, Afrika en het Midden-Oosten staan niet op de lijst.

Of de nieuwe strategie van Sony gaat werken kunnen we niet zeggen, maar gebaseerd op het afgelopen jaar kunnen we gerust stellen dat het niet eenvoudig zal zijn. De verkoopcijfers van het afgelopen kwartaal zijn met maar liefst de helft gedaald ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder.

via [computertotaal]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.