Gigaset-smartphones Geïnfecteerd Met Pop-up Advertenties

Gigaset-GS370Gebruikers van een Gigaset-smartphone krijgen sinds een aantal dagen pop-up advertenties te zien. Ook is er in eens een app geïnstalleerd genaamd com.gennie.clean. Wanneer gebruikers de app verwijderen herinstalleert de app zichzelf.

Op het forum van Androidpit geven gebruikers aan dat com.gennie.clean sinds enkele dagen actief is op hun toestel. Het is niet mogelijk om de app te verwijderen, omdat de app zichzelf herinstalleert. Anti-virussoftware ziet de app niet als malware, maar toch is de app verantwoordelijk voor het tonen van pop-up advertenties.

Volgens een gebruiker ziet Norton Mobile Security een systeemapplicatie met de naam Update wel als malware. Deze kan niet verwijderd worden, maar het is wel mogelijk om een Force Quit uit te voeren. Hierna wordt com.gennie.clean niet opnieuw geïnstalleerd. Dit doet vermoeden dat com.gennie.clean via het updateproces van de fabrikant op de smartphones terechtkomt.

Gigaset heeft in een reactie aangegeven op de hoogte te zijn van de problemen en te werken aan een oplossing. Wanneer deze oplossing komt weten wij nog niet.

via [tweakers]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.