Nokia Toont Accu Met Dubbele Capaciteit In Hetzelfde Formaat

NokiaNokia Bell Labs, producent van netwerkapparatuur Nokia, heeft samen met het Ierse AMBER-onderzoeksteam een nieuwe formule samengesteld voor accu’s. Hiermee is het mogelijk om de capaciteit van een accu te verdubbelen zonder dat de omvang van de accu toeneemt.

Smartphones worden sneller, krachtiger en uitgebreider, maar de accuduur blijft al jaren vrijwel gelijk. De technologie van lithium-ion-accu’s is al een lange tijd hetzelfde gebleven en bedrijven hebben nog geen ideale vervanger kunnen vinden. Toch zou hier de komende jaren wel eens verandering in kunnen komen. Nokia Bell Labs en het AMBER-onderzoeksteam beweren namelijk een formule te hebben die de accu capaciteit kan verdubbelen. Paul King van Nokia Bell Labs verwacht dat de nieuwe accu’s in smartphones, drones en elektronische voertuigen gebruikt kunnen worden. Ook zouden de accu’s interessant kunnen zijn voor grote netwerken die groene energie opslaan.

Door meer energie op te slaan in een kleinere plaats kan deze nieuwe batterijtechnologie een serieuze impact hebben op 5G en de wereld van de netwerktechnologie.

Nokia heeft de technologie gepatenteerd waardoor het bedrijf licenties kan verkopen zodat het product gecommercialiseerd kan worden. Wanneer Nokia deze stap zal nemen weet het bedrijf nog niet.

via [AW]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

2 Reacties

  1. chen schreef:

    Waarom staat dit in categorie giveaway wat wordt er weggegeven?!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.