Mini Review S-Charger Power Bank

Review-S-Charger-Power-Bank-3Een externe batterij om je smartphone mee op te laden, kan nooit kwaad. Zeker niet als je op vakantie gaat. Als je bijvoorbeeld gaat kamperen in een tentje, zijn er geen stopcontacten binnen handbereik. Een extra batterij kan dan een super handige uitkomst zijn. Ook moet je vaak naar de wc als het nog best donker is. Vaak heb je dan wel een lampje bij je. Hoe fijn zou het dan zijn als je een batterij én een lampje in één apparaatje zou hebben? Mij lijkt het in elk geval ideaal. De S-Charger Power Bank is zo’n apparaatje en wij mochten het hebbedingetje testen van S-Charger.

Inhoud

review-S-Charger-Power-BankIn het doosje vindt je de Power Bank met een accu van 2600 mAh. Ook wordt er een opbergzakje meegeleverd. Erg handig. Natuurlijk is er een micro-USB kabel aanwezig. En er zijn een drietal stekkertjes bijgevoegd. De handleiding in het Nederlands is voorzien van duidelijke instructies, maar eigenlijk wijst het gebruik van de Power Bank zich vanzelf.

Batterij met lampje
De S-Charger Power Bank is een langwerpig apparaatje in de vorm van een klein zaklampje. Aan de achterzijde bevinden zich de poorten: een USB-poort en een micro-USB-poort. Ook zit daar een knopje om de Power Bank aan en uit te doen. Heb je bijvoorbeeld je telefoon erop aangesloten, dan druk je één keer om de Power Bank aan te zetten. Vanaf dat moment wordt de telefoon opgeladen. Als je de Power Bank als lampje wil gebruiken, dan druk je twee keer op dat knopje. 

Review-S-Charger-Power-Bank-1

De Power Bank ziet er aan de buitenkant uit als een klein zaklampje. Het design is dus simpel, maar wel erg stevig en het ziet eruit alsof het tegen een stootje kan. In de behuizing zit een 2600 mAh accu. Deze accu is in principe genoeg om de gemiddelde telefoon volledig te kunnen opladen. We zien echter steeds vaker nieuwe telefoons op de markt uitkomen, met een batterij met een veel hogere capaciteit. Gelukkig verkoopt S-Charger ook een versie met 5000 mAh accu.

Review-S-Charger-Power-Bank-2

Dankzij de meegeleverde verloopstekkertjes (een 30-pin, 3.5mm, en micro-USB stekker) kan de Power Bank, op vrijwel elk apparaat met een accu, worden aangesloten. Er is geen losse adapter meegeleverd, dus de Power Bank zal via de laptop of pc moeten worden opgeladen. Heb je nog een losse adapter liggen, bijvoorbeeld van je telefoon, dan kan je de USB-kabel daarop aansluiten, zodat je het apparaatje via het stopcontact kan voorzien van stroom.

Conclusie (voordelen/nadelen)
Een accu en lamp in één. Dat is in elk geval een unieke combinatie. Het felle lampje is een uitkomst in het donker, terwijl de accu je telefoon van enkele uren extra power voorziet. Het is jammer dat de meeste nieuwe smartphones inmiddels een accu van boven de 2600 mAh bevatten, waardoor deze Power Bank de telefoon niet volledig kan opladen.

Dat is echter een klein nadeel. Zeker als je daar de voordelen tegenover zet. Het simpele, maar zeer robuuste design, het opbergzakje en de aantrekkelijke prijs, moeten genoeg zijn om je over te halen de S-Charger Power Bank aan te schaffen. Een aanrader.

Voordelen

 • lampje en power bank in één
 • compact en stevig design
 • handig opbergzakje
 • aan te sluiten op vele soorten apparaten
 • niet duur

Nadelen

 • relatief kleine accu

Prijs:  €19,99 [S-Charger Power Bank], verkrijgbaar in 6 trendy kleuren.
              €29,99 voor de Power Bank met 5000 mAh accu.

Eric Eissens

Schrijver van Reviews. Dol op gadgets, graag op de hoogte van alle nieuwtjes rondom Android, en kan nooit wachten op de nieuwste mobieltjes.

Lees ook...

1 Reactie

 1. Jaap Schouls schreef:

  Tot mijn spijt heb ik geen handleiding (meer). Graag kreeg ik die (alsnog). Nu heb ik geen idee wanneer ik moet opladen/ wanneer overladenheid dreigt.
  Wat betekent het knipperen van het lampje bij het opladen?? Dank voor reactie /of handleiding per mail of als link

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.