“Smartphonemarkt Krimpt In 2019 Opnieuw”

smartphonegebruikVolgens marktanalist Gartner zal de smartphonemarkt in 2019 opnieuw krimpen. De bron verwacht een daling van 3,8 procent in vergelijking met 2018.

Uit cijfers van Gartner blijkt dat in 2018 in totaal 1,8 miljard smartphones zijn verscheept. De analist schat dat dit aantal in 2019 zal krimpen naar 1.75 miljard. Een daling van ongeveer 3.8 procent. Sinds 2015 is de markt met ongeveer 10 procent gekrompen.

Als mobiele telefoons geen significante verbeteringen of toevoegingen bieden, zullen gebruikers niet opwaarderen. Ze blijven langer vasthouden aan hun apparaten.

Smartphones zijn de afgelopen jaren op veel gebieden niet veel beter dan hun voorganger. Ja smartphones hebben een groter scherm met een modernere uitstraling, een betere camera en een krachtigere processor, maar het is niet meer nodig om elk jaar een nieuwe smartphone aan te schaffen. Vlaggenschip-smartphones voelen niet na een jaar al verouderd aan. Daarom wachten consumenten nu liever een paar jaar, zodat ze een smartphone aanschaffen die echt op veel vlakken beter is dan hun huidige toestel.

via [nu.nl]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.