Huawei Wil Android Voorlopig Nog Niet Vervangen Met Eigen Besturingssysteem

HuaweiHuawei heeft gereageerd op de geruchten dat het Chinese bedrijf Android wil vervangen met een eigen besturingssysteem, genaamd Hongmeng OS. Huawei geeft aan dat dat voorlopig niet het geval zal zijn.

Vicepresident Catherine Chen heeft in een reactie op alle geruchten over Huawei’s Android-alternatief aangegeven dat het bedrijf voorlopig niet van plan is om Android te vervangen. De geruchten doken op nadat Huawei de merknamen Hongmeng OS en Ark OS vastlegde.

Chen laat weten dat Hongmeng OS een besturingssysteem voor industriële apparatuur is en dat Huawei voorlopig gewoon Android blijft gebruiken op zijn smartphones. Hongmeng OS is volgens haar al veel langer in ontwikkeling, lang voordat de handelsoorlog met de VS begon. Daarnaast kan Hongmeng niet zomaar worden omgebouwd tot een besturingssysteem voor smartphones.

In mei zette de Amerikaanse overheid Huawei ook een zwarte lijst, waardoor Amerikaanse bedrijven niet langer zaken mochten doen met Huawei. Hierdoor zag de toekomst van Huawei, met name de smartphonetak, er niet rooskleurig uit. Zo zou het bedrijf onder andere geen nieuwe Android-licenties meer ontvangen van Google, waarna de geruchten over een Android-alternatief opdoken. Gelukkig is het handelsverbod inmiddels deels opgeschort, waardoor het ernaar uitziet dat Huawei gewoon Android-smartphones kan blijven maken.

via [tweakers]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.