Blocks Stopt Met Het Ontwikkelen Van Modulaire Smartwatch

Blocks-smartwatchBlocks stopt vanwege financiële problemen met het ontwikkelen van een modulaire smartwatch. Het bedrijf werkt al meerdere jaren aan een smartwatch die je kunt uitbreiden met hardware-modules.

Blocks heeft het nieuws bekendgemaakt via de Kickstarter-campagne van het bedrijf en via een mail die het bedrijf heeft gestuurd naar zijn backers. Blocks heeft al enige tijd moeite om het hoofd boven water te houden en zoekt al een tijdje naar aanvullende financiering voor de ontwikkeling van zijn modulaire smartwatch. De modulaire smartwatch zou in 2016 al op de markt moeten verschijnen, maar dit doel is nooit gelukt.

In 2014 werd de modulaire smartwatch van Blocks aangekondigd via Kickstarter. Daar zocht het bedrijf naar backers. Het financieringsdoel werd al binnen een uur gehaald. Een jaar later kregen we een prototype te zien. Je kon de hardware van de smartwatch uitbreiden met schakels die aan het bandje werden geklikt. Denk hierbij aan extra accu, een hartslagmeter, gps of een nfc-chip. Het bedrijf dacht zelfs na over een simkaart, vingerafdruklezer, led-licht en een programmeerbare knop. Het product zal echter nooit op de markt verschijnen nu het bedrijf failliet is.

modulaire blocks smartwatch

via [tweakers]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.