Sandisk Review: USB-sticks Met Meerdere Aansluitingen

SanDisk-Dual-Drive-USB-Type-C-stickSmartphones zijn sinds de introductie uitgegroeid tot volwaardige computers waarmee je vrijwel alles kunt. Het is dan ook niet gek dat we in de moderne wereld niet meer zonder kunnen, net zoals de meeste van ons nog steeds niet zonder een pc of laptop kunnen. Dankzij de steeds krachtigere hardware in onze smartphone kunnen we vrijwel dezelfde taken uitvoeren als op de pc. Toch is het vaak makkelijker om het één op een laptop te doen en het ander op een smartphone. Het is daarom belangrijk dat beide apparaten goed met elkaar kunnen samenwerken. Dit is waar de SanDisk USB-sticks met meerdere aansluitingen van pas komen.

We ontgrendelen onze smartphone tientallen of soms wel honderden keren per dag om snel even het nieuws lezen, de agenda bij te werken, een spelletje te spelen of een foto te maken. Volwassenen gebruiken hun toestel ook vaak voor werk, zoals het openen van belangrijke e-mails, het bewerken van Word-bestanden of het ontwerpen van schetsen en 3D-modellen. Eenmaal op het werk of weer terug thuis is het echter prettiger om de laptop er bij te pakken zodat je een comfortabel toetsenbord, een groter scherm en misschien wel een Wacon tekentablet kunt gebruiken. Je wilt dan natuurlijk de taken die je al hebt afgerond op je smartphone overzetten naar de laptop. Dit kan op verschillende manieren, maar een van de makkelijkste opties is het gebruik van een Dual Drive USB Type-C stick (Android) of een SanDisk iXpand Flash Drive (iOS).

Deze USB-sticks beschikken aan de ene kant namelijk over een reguliere USB 3.0 aansluiting voor de pc of laptop en aan de andere kant over een USB-C- of thunderbolt-poort. Maak je nog gebruik van een smartphone met een ouderwetse micro-usb-poort, dan kun je kiezen voor de SanDisk Ultra® Dual Drive m3.0. Alle drie de USB-sticks hebben hetzelfde doel. Het zo eenvoudig mogelijk maken om bestanden van je mobiele apparaat over te zetten naar een laptop of andersom.

SanDisk-Dual-Drive-USB-Type-C-stick-Android

Wanneer je de SanDisk USB-stick in de USB-poort van je Android-smartphone plaatst ziet jouw toestel meteen dat er externe opslagruimte is aangesloten. Je kunt gelijk beginnen met het kopiëren van belangrijke bestanden of bijvoorbeeld je vakantiefoto’s. Vervolgens ‘eject’ je de USB-stick, draai je deze om en plaats je de reguliere USB-aansluiting in je laptop. Je laptop ziet de stick als een reguliere USB-stick. Nu kun je verder werken op een groot scherm of je vakantie foto’s samen met je gezin of vrienden bekijken. Het is overigens ook mogelijk om vanuit de Play Store de SanDisk® Memory Zone app te downloaden. Deze app is speciaal gemaakt voor gebruikers van de Dual Drive USB Type-C en moet het beheren van je documenten op je smartphone eenvoudig maken.

Sandisk_iXpand_Flash_Drive-2

Om de iXpand Flash Drive te gebruiken op je iOS-apparaat moet je een applicatie installeren. Dit is nodig omdat iOS een gesloten besturingssysteem is met een aantal beperkingen ten opzichte van Android. Zo kun je op iOS bijvoorbeeld niet alle soorten bestanden openen. Door de iXpand DRIVE APP te installeren krijg je een duidelijk overzicht te zien van de bestanden op de iXpand Flash Drive. Je kunt eenvoudig je foto’s en video’s beheren en video’s rechtstreeks vanaf de flash drive bekijken. Ook kun je automatisch een back-up laten maken van de camera roll op je iOS-apparaat of rechtstreeks vanuit de app video’s maken en opslaan op de flash drive.

Sandisk_iXpand_Flash_Drive

Werk je met veel belangrijke documenten dan raden wij overigens aan om niet alleen gebruik te maken van USB-sticks, maar ook van cloud opslag. Cloud opslag geeft je over de hele wereld toegang tot je bestanden. Toch is een flash drive soms wat sneller en handig wanneer je geen internetverbinding hebt. Daarnaast kan een extra locatie voor het opslaan van je bestanden nooit kwaad. Wij adviseren om belangrijke bestanden altijd op meerdere locaties op te slaan en daarom is een Flash Drive naast je Cloud opslag een must.

De “multipoort” flash drives van SanDisk zijn erg voordelen. Prijzen starten rond de 10 tot 20 euro, afhankelijk van de hoeveelheid opslagruimte. Je hebt de keuze uit 16GB, 32GB, 64GB, 128GB en 256GB flash drives. Hiervoor krijg je een kwalitatief sterk en betrouwbaar product die goed samenwerkt met de bijbehorende SanDisk-apps op verschillende apparaten. We hebben de flash drives een aantal weken in gebruik en zijn geen mankementen of problemen tegengekomen. Kortom, wat je ziet is wat je krijgt.

Conclusie
Het is erg belangrijk om persoonlijke informatie op een veilige locatie op te slaan en een back-up te maken van al je bestanden. Je kunt dit online doen in de cloud, maar zorg er dan wel voor dat je bestanden goed zijn beschermt tegen hackers. Ook kun je niet bij deze bestanden op momenten dat je geen toegang hebt tot het internet. Daarom is een fysieke flash drive in veel gevallen aan te raden zodat je op elk moment een back-up kunt maken en je bestanden kunt openen. SanDisk heeft over de jaren bewezen dat het merk kwalitatief goede en betrouwbare flash drives op de markt brengt. Om het allemaal nog gemakkelijker te maken heeft SanDisk zijn flash drives uitgerust met verschillende aansluitingen, zodat je de drives op verschillende apparaten kunt aansluiten. Je hebt geen grote en onhandige dongles meer nodig om een usb-stick in je smartphone te plaatsen. Daarnaast maken de applicaties van SanDisk het extra gemakkelijk om je bestanden te organiseren.

Daarbovenop zijn de flash drives aantrekkelijk geprijsd. Zo kun je de Sandisk Dual Drive Ultra bij Coolblue aanschaffen vanaf 18,99 euro. De Sandisk iXpand Flash Drive kost overigens wat meer. Bij Coolblue kost de iXpand 55,99 euro, maar via verschillende andere webwinkels is de flash drive inmiddels wat voordeliger geprijsd. De SanDisk Ultra® Dual Drive m3.0 voor smartphones met een Micro-USB aansluiting kost bij Bol.com slechts 10,90 euro.

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.