Handelsrestricties Huawei Opnieuw Met 90 Dagen Uitgesteld

HuaweiDe Verenigde Staten heeft de handelsrestricties voor Huawei opnieuw met drie maanden uitgesteld, dit schrijft persbureau Reuters op basis van niet nader gespecificeerde bronnen.

De VS legde eerder dit jaar handelsrestricties op aan Amerikaanse bedrijven, waardoor ze niet langer zaken mochten doen met Huawei. Na wat ophef stelde de VS de handelsrestricties uit met drie maanden, maar deze periode is maandag 19 augustus verlopen. Trump en de Chinese president Xi Jinping zouden elkaar daarom afgelopen weekend hebben gebeld over de situatie omtrent Huawei, met als resultaat dat Amerikaanse bedrijven nog eens drie maanden mogen handelen met Huawei. Huawei heeft overigens nog wel apart toestemming nodig om componenten te kopen van Amerikaanse bedrijven.

In mei van dit jaar legde de Amerikaanse overheid restricties op waardoor Amerikaanse bedrijven niet langer zaken mochten doen met Huawei. De VS beschuldigde Huawei van spionage voor de Chinese overheid, en de lopende handelsoorlog tussen de VS en China helpt ook niet mee. De restricties leek in eerste instantie een grote impact te hebben op Huawei, maar uiteinden noteerde Huawei zeer goede kwartaalcijfers. Daarentegen hebben de restricties ook impact op de omzet van Amerikaanse bedrijven.

via [tweakers]

Redactie Androidics.nl

Beheerder Androidics.nl. Gadget en Android liefhebber. Favoriete telefoon: Xiaomi Mi Mix 2.

Lees ook...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *